Arconic verhoogt verwachtingen voor FY19 RSS Feed

21-11-2019

Het Noord-Amerikaanse Arconic Inc. (NYSE: ARCN) publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van FY19. De omzet van USD 3,6 miljard was min of meer gelijk aan vorig kwartaal en een jaar geleden. De netto inkomsten noteerden USD 95 miljoen, en dat was een aangename verbetering in vergelijk met de -USD 121 miljoen verlies van vorig kwartaal. Een jaar geleden noteerden de netto inkomsten nog USD 161 miljoen. Maar dit kwartaal werden een aantal eenmalige kostenposten opgevoerd die vorig jaar niet speelden. Als we die weglaten waren de netto inkomsten dit kwartaal USD 260 miljoen met een winst per aandeel van USD 0,58. De winst per aandeel verwachting voor FY19 is naar boven bijgesteld en ligt nu tussen de USD 2,07 - USD 2,11.

De vrijekasstroom ligt tussen de USD 700 miljoen - USD 800 miljoen, en er werd het afgelopen kwartaal voor USD 200 miljoen aan eigen aandelen opgekocht. Er werd eerder dit jaar al voor USD 900 miljoen aan eigen aandeelen opgekocht, en er is nog eens USD 400 miljoen voorradig.

 

Arconic richt zich op het verwerken van aluminium en de productie van custom onderdelen. Met de toepassing van aluminiumlegeringen zoals alu-lithium en alu-titanium heeft het bedrijf zich de afgelopen jaren in toenemende mate gericht op de productie van gewichtsbesparende onderdelen voor de luchtvaart, personenauto’s, vrachtwagens, en bussen. Arconic wordt momenteel voor USD 30,83 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht