Solvay publiceert cijfers voor 3e kwartaal RSS Feed

14-11-2019

Het Belgische Solvay SA (Brussel: SOLB) publiceerde onlangs de cijfers voor het 2e kwartaal (en 9 maanden) van FY2019, en die waren conform verwachting. De kwartaalomzet noteerde EUR 2.58 miljard en dat lag -0,5% lager dan een jaar geleden. De 9mnd omzet noteerde EUR 7,8 miljard, en dat is 1,6% hoger dan een jaar geleden. De EBITDA noteerde met EUR 601 miljoen 0,4% hoger dan een jaar geleden. Na 9 mand is de EBITDA met EUR 1,8 miljard gelijk aan een jaar geleden. De winst per aandeel lag met EUR 2,95 +3% hoger dan Q3 FY18. En ook de winst per aandeel na 9 maanden ligt met EUR 8,84 +4% hoger dan een jaar geleden.

De cashflow (het genereren van contanten) verliep in het 3e kwartaal voorspoedig en lag met EUR 335 miljoen maar liefst +72% miljoen hoger dan een jaar geleden. Na 9 maanden staat de teller op EUR 527 miljoen, en dat is meer dan +40% hoger dan vorig jaar.

Solvay is een marktleidend fabrikant van allerhande advanced materials en specialty chemicals die onlosmakelijk verbonden zijn aan talloze industrieën zoals de autosector, luchtvaart, landbouw, gezondheidszorg, energiesector, voedselindustrie, mijnbouw, elektronica, bouwsector, etc. Het bedrijf is groot geworden dankzij het baanbrekende Solvayproces, een zeer efficiënte en lucratieve methode om natriumcarbonaat (soda) en natriumbicarbonaat te produceren. Solvay was, en is nog altijd, marktleidend producent van deze vrijwel onmisbare en onvervangbare ingrediënten. Solvay wordt momenteel voor EUR 102,20 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht