DXC Tech koopt Virtual Clarity en publiceert kwartaalcijfers RSS Feed

13-11-2019

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) laat weten dat het bedrijf vorige week Virtual Clarity heeft aangekocht, een toonaangevend aanbieder van IT-as-a-Service (ITaaS) diensten. De aankoop versterkt DXC's positie als marktleidend dienstverlener voor IT upgrades en Cloud management. De acquisitie sluit ook mooi aan op de aankoop van Luxsoft die begin dit jaar door DXC werd afgesloten.

Naast de Virtual Clarity deal werden eveneens de cijfers voor het 2e kwartaal gepubliceerd. Over Q2 van FY2020 (het boekjaar loopt t/m 31/3) noteerde DXC een kwartaalomzet van USD 4,85 miljard met een EBIT USD 529 miljoen. De netto inkomsten lagen rond de USD 492 miljoen met een winst per aandeel van USD 1,38. Alle cijfers waren lager dan een jaar geleden. Daarnaast betreft het hier aangepaste cijfers die allerhande interne kostenposten niet meerekenen. Als we dit wel doen dan komen we over de breedte uit op verlies. De verwachte winst per aandeel voor het gehele jaar werd naar beneden bijgesteld en noteert nu tussen de USD 5,25 - USD 5,75. Ook de omzetverwachting werd aangepast en noteert nu tussen de USD 19,5 miljard - USD 19,8 miljard.

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat DXC bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘overleven’ in een snel veranderende digitale wereld. DXC wordt momenteel voor USD 35,25 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht