Berkshire Hathaway publiceert cijfers 3e kwartaal RSS Feed

08-11-2019

Het Noord-Amerikaanse Berkshire Hathaway (NYSE: BRK) noteerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van FY2019, en die zagen er niet slecht uit. De netto verdiensten lagen het afgelopen kwartaal rond de USD 16,5 miljard, en dat is iets lager dan de USD 18,5 miljard van een jaar geleden. Daar staat tegenover dat de verdiensten na 9 maanden op USD 52 miljard staan. En dat is flink wat hoger dan de USD 29 miljard van 9 maanden FY18. 

De winst per B-aandeel kwam uit op USD 6,74 en noteert na 9 maanden USD 21,30 per B aandeel. Dat is bijna het dubbele van de winst na 9 maanden FY18. Er werd het afgelopen kwartaal voor USD 700 miljoen aan eigen aandelen opgekocht. Dat mag volgens veel aandeelhouders wel wat meer worden. Zeker gelet op het feit dat de insurance float dit jaar al weer met USD 4 miljard is gestegen en nu USD 127 miljard noteert. Dit zijn kort door de bocht alle betaalde premies uit de BRK verzekeringsactiviteiten. Aandeelhouders zouden graag zien dat Buffett deze pot met contanten deels gebruikt voor share repurchase of wellicht dividenduitbetalingen. Buffett zelf hoopt met dit geld nog 1x een superaankoop te kunnen doen.

De stijging is met name te danken aan de prestaties van diverse beleggingen. Als we naar de operationele verdiensten (winst) kijken, dus zonder diverse investeringswinsten, dan komen we uit op USD 7,8 miljard. Dat ligt iets hoger dan de USD 6,9 miljard van een jaar geleden. Na 9 maanden staan de operationele inkomsten op USD 19,5 miljard en dat is min of meer gelijk aan een jaar geleden.

Berkshire Hathaway is een conglomeraat van 90 geprivatiseerde bedrijven actief in uiteenlopende sectoren als verzekeringen, spoorwegen, luchtvaart, energie, chemie, banken, voedingswaren, en vele anderen. Daarnaast heeft het bedrijf een winstgevende beleggingsportefeuille. De B aandelen van Berkshire Hathaway worden momenteel voor USD 222,- per stuk verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Berkshire Hathaway, Peter Havik, SA

Deel dit bericht