Solide kwartaalcijfers voor Rexel SA RSS Feed

24-10-2019

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) publiceerde onlangs de omzetcijfers voor het 3e kwartaal van 2019. De kwartaalomzet bedroeg EUR 3,4 miljard, een lichte stijging YoY. Dit was te danken aan een stijgende omzet in Noord-Amerika +2,8% en Azië +2,7%. Na 9 maanden staat de teller voor FY19 op een omzet van EUR 10,2 miljard, een stijging van +2% ten opzichte van vorig jaar.

Catastrophes en een buitensporige stijging van de grondstoffenprijzen daargelaten, verwacht het management voor FY19 een omzetstijging van 2% - 4% YoY, en een stijging van de EBITDA tussen de 5% - 7%.

Rexel SA is een marktleidend distributeur van elektrische onderdelen- en producten voor professionele doeleinden. Het aanbod omvat alles voor verlichtingsdoeleinden (armaturen, gloeilampen, fittings, dimmers, schakelaars, etc.), allerhande kabels (bougie, coax, installatie, stuurstroom, etc.), kabeldraagsystemen, bewakings- en (brand)beveiligingssystemen, frequentieregelaars, schakelbakken, onderdelen voor windmolens, zonnepanelen, EV laadunits, en nog vele duizenden andere producten. Rexel wordt momenteel voor EUR 11,23 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, rexel, SA

Deel dit bericht