BHE bouwt windmolenpark in Alberta RSS Feed

16-10-2019

Berkshire Hathaway Energy (BHE), de energietak van het Noord-Amerikaanse Berkshire Hathaway (NYSE: BRK) laat weten dat dochterbedrijf BHE Canada USD 200 miljoen heeft uitgetrokken voor de aanleg van een 118 Megawatt windmolenpark in het zuid-oosten van de Canadese provincie Alberta. Het Rattlesnake Ridge Wind project zal in de buurt komen van het dorpje Medicine Hat en genoeg energie leveren voor 79,000 huishoudens. Het project zal worden aangelegd door het Britse Renewable Energy Systems dat momenteel bezig is met twee andere windmolenparken in Alberta.

Het gros van de opbrengst van het Rattlesnake Ridge Wind project is voor de komende jaren verkocht aan een nog onbekende Canadese klant uit de corporate sector

Berkshire Hathaway is een conglomeraat van 90 geprivatiseerde bedrijven actief in uiteenlopende sectoren als verzekeringen, spoorwegen, luchtvaart, energie, chemie, banken, voedingswaren, en vele anderen. Daarnaast heeft het bedrijf een winstgevende beleggingsportefeuille. De B aandelen van Berkshire Hathaway worden momenteel voor USD 209,- per stuk verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Berkshire Hathaway, Peter Havik, SA

Deel dit bericht