Avnet tekent overeenkomst met Witekio RSS Feed

10-10-2019

Het Noord-Amerikaanse Avnet (NYSE: AVT) laat weten dat er een overeenkomst is getekend voor de aankoop van het privaatbedrijf Witekio. Witekio richt zich op de ontwikkeling van software om bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen van IoT (internet of things) oplossingen. Het bedrijf telt 120 werknemers verspreid over Frankrijk, VS, UK, en Duitsland. De aankoop van Witekio sluit mooi aan bij het eind vorig jaar aangekochte Softweb Solutions. Witekio levert de benodigde software om allerhande apparatuur vanaf ieder niveau aan de cloud te koppelen, en Softweb levert de cloud based software om data te organiseren, analiseren, en met elkaar te verbinden.

De Witekio deal zal naar verwachting eind van het jaar worden afgerond, en is een belangrijke vervolgstap in Avnet's end to end IoT strategie en aanbod.

Als je op zoekt bent naar een elektrisch onderdeel dan is de kans groot dat Avnet het in huis heeft. Het bedrijf is één van ‘s werelds grootste distributeurs van elektronische componenten en speelt als zodanig een onmisbare rol in de uiteindelijke fabricage van vrijwel alle elektronische artikelen en toepassingen voor consumenten, industrieel en militair gebruik. Met een kleine 16.000 werknemers actief in 125 landen, distribueert Avnet elektronische componenten, computeronderdelen, en embedded subsystems van 600 toonaangevende fabrikanten als Microsoft, IBM, 3M AMD, Panasonic, Red Hat, Intel, TDK, Toshiba, Samsung, en vele, vele anderen. Avnet wordt momenteel voor USD 39,56 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Avnet, Peter Havik, SA

Deel dit bericht