Investor AB verkoopt Aleris en een stukje EQT RSS Feed

09-10-2019

Patricia Industries, een onderdeel van het Zweedse Investor Aktiebolag (Stockholm: INVE-A, INVE-B) laat weten dat de verkoop van Aleris aan het investeringsbedrijf Triton Partners is afgerond voor een bedrag van USD 300 miljoen. Aleris is een Zweeds privaatbedrijf dat medische zorg en gespecialiseerde zorg verstrekt binnen Scandinavië. Het bedrijf was sinds 2010 actief onder de paraplu van Patricia Industries, de 'vergaarbak' van alle niet beursgenoteerde dochterbedrijven van Investor AB. Triton Partners is een equity investor die belangen heeft in een 40-tal bedrijven binnen Noord-Europa.

In ander nieuws laat Investor AB weten dat ze een deel van hun aandelen in private equity belegger EQT hebben verkocht zodat er wat meer aandelen op de markt terecht komen. Deze verkoop leverde SEK 1,6 miljard op. EQT werd op 24 september aan de beurs van Stockholm genoteerd, en Investor AB bezit als 1 van de oprichters 176.739.596 aandelen in EQT.

Investor AB is de investeringsmaatschappij van de bekende Zweedse familie Wallenberg. Het bedrijf bestaat vandaag de dag uit drie componenten: Listed Core Investments (de beursgenoteerde investeringen), Patricia Industries (niet-beursgenoteerde dochterondernemingen en investeringsbelangen), en een belang in EQT Partners (een private equity groep met 20 beleggingsfondsen onder beheer). De Investor B-aandelen worden momenteel voor SEK 469,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, investor ab, Peter Havik, SA

Deel dit bericht