Huntsman Corp. koopt Sasol uit RSS Feed

08-10-2019

Chemiegigant Huntsman Corp. (NYSE: HUN) laat weten dat ze het 50% belang van het Zuid-Afrikaanse Sasol in de Sasol-Huntsman maleic anhydride joint venture hebben opgekocht. Sasol ontving hiervoor een bedrag van USD 100 miljoen. De joint venture bezit een productielocatie in Moers, Duitsland, met een jaarlijkse capaciteit van 230 miljoen pond maleic anhydride, en die is nu voor de volle 100% in handen van Huntsman. 

Maleic anhydride is een goedje dat ontstaat bij verdamping van benzeen of butaan. Het wordt o.a. toegepast in de productie van harsen, coatings, en glasfiber versterkt plastic.

De Huntsman Corporation werd in 2004 aan de de beurs van New York genoteerd, maar het bedrijf is in verschillende samenstellingen al sinds 1970 actief. Wat meer dan 40 jaar geleden begon als de Huntsman Container Corporation en de productie van de bekende Big Mac “clamshell” verpakkingsdoosjes, is inmiddels verworden tot een marktleidend fabrikant van zogeheten specialty chemicals. n tegenstelling tot vroeger levert het bedrijf dus geen afgewerkte, gebruiksklare producten meer af, maar is de focus gericht op de zeer lucratieve ontwikkeling en productie van essentiële ingrediënten. Huntsman wordt momenteel voor USD 21,91 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, huntsman corporation, Peter Havik, SA

Deel dit bericht