Timken Co. koopt BEKA Lubrication RSS Feed

03-10-2019

De Noord-Amerikaanse lagerspecialist Timken Company (NYSE: TKR) laat weten dat het bedrijf voor een bedrag van USD 165 miljoen het Duitse BEKA Lubrication zal opkopen. BEKA fabriceert systemen voor de automatische smering van industriële apparatuur binnen uiteenlopende sectoren als windenergie, spoorwegen, food & beverage, wegenonderhoud, etc. De jaaromzet van BEKA zal naar verwachting rond de USD 135 miljoen liggen.

Dankzij de BEKA aankoop wordt Timken de op 1 na grootste producent ter wereld van automatische smeringsystemen, met een flinke uitbreiding in de Europese en Aziatische markten. 

De Timken Company is al meer dan honderd jaar een begrip op het gebied van friction management. Sinds de introductie van de Timken kegellager in 1898 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevend leverancier van allerhande lagers, lubricatie en pakkingen voor de fabricage van personenwagens, treinwagons, locomotieven, vrachtwagens, landbouwtractoren en mijnbouwmaterieel. Maar ook hijskranen, houtzagerijen, drukpersen, papierfabrieken, ophaalbruggen, windturbines, vliegtuigen en tanks zijn allen afhankelijk van soepel lopende onderdelen en maken dankbaar gebruik van Timken producten. Timken wordt momenteel voor USD 41,19 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Asia Pacific, Peter Havik, SA

Deel dit bericht