Solvay en Aqua Pharma zetten samenwerking voort RSS Feed

01-10-2019

Het Belgische Solvay SA (Brussel: SOLB) laat weten dat het bedrijf de samenwerking met het Noorse Aqua Pharma verder heeft uitgebreid. De joint venture richt op het aquaculture segment, en dan met name het bestrijden van specifieke soorten zeeluis en het voorkomen/genezen van Amoebic Gill Disease (AGD). De zeeluis is een parasiet die grote problemen veroorzaakt in zalmkwekerijen wereldwijd, en de activiteiten van Solvay en Aqua Pharma richten zich momenteel op de zalmkwekerijen in Noorwegen.

Aqua Pharma is onderdeel van de Aquatiq Group, en beschikt over grote hydrolicer treatment units die mbv. de gepatenteerde PARAMOVE technologie zalmen van luizen kunnen ontdoen. Solvay Peroxides levert de specifieke stikstofperoxide die tezamen met de apparatuur van Aqua Pharma wordt gebruikt.

Solvay is een marktleidend fabrikant van allerhande advanced materials en specialty chemicals die onlosmakelijk verbonden zijn aan talloze industrieën zoals de autosector, luchtvaart, landbouw, gezondheidszorg, energiesector, voedselindustrie, mijnbouw, elektronica, bouwsector, etc. Het bedrijf is groot geworden dankzij het baanbrekende Solvayproces, een zeer efficiënte en lucratieve methode om natriumcarbonaat (soda) en natriumbicarbonaat te produceren. Solvay was, en is nog altijd, marktleidend producent van deze vrijwel onmisbare en onvervangbare ingrediënten. Solvay wordt momenteel voor EUR 95,10 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht