DXC Technology benoemt nieuwe CEO RSS Feed

24-09-2019

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) laat weten dat de huidige CEO Mike Lawrie met pensioen is gegaan en dat de taken van CEO nu in handen zijn van Mike Salvino. Lawrie was lange tijd CEO bij Computer Sciences Corporation, en was sinds de vorming van DXC in 2017 CEO van het nieuwe bedrijf. Hij zal zijn taken als voorzitter van de RvC eind van het jaar neerleggen. Salvino zal er flink aan moeten trekken, want de koers van DXC noteerde in een jaar tijd een daling van -70%, en de dure herstructureringen lijken tot nu toe weinig beleggersvertrouwen te wekken. In die zin is het aannemelijk dat Lawrie's afscheid door grootaandeelhouders is bedongen teneinde de koers een positieve impuls te geven.

Mike Salvino is afkomstig van de tech gerichte private equity belegger Carrick Capital Partners, waar hij leiding gaf aan activiteiten gericht op beveiliging en BPO (outsourcing). Daarvoor was hij 7 jaar actief als kaderlid van Accenture Operations, één van Accenture's 5 divisies.

Over het 1e kwartaal van FY2020 (het boekjaar loopt t/m 31/3) noteerde DXC een kwartaalomzet van USD 4,9 miljard met een EBIT USD 652 miljoen. De netto inkomsten lagen rond de USD 472 miljoen met een winst per aandeel van USD 1,74. Alle cijfers waren lager dan een jaar geleden. Daarnaast betreft het hier aangepaste cijfers die allerhande interne kostenposten niet meerekenen. Als we dit wel doen dan komen bovenstaande cijfers uit op resp. EBIT USD 267 miljoen, netto inkomsten USD 168 miljoen, en winst per aandeel USD 0,61. 

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat DXC bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘overleven’ in een snel veranderende digitale wereld. DXC wordt momenteel voor USD 32,04 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, media, Peter Havik, SA

Deel dit bericht