Atos scoort goed in duurzaamheid RSS Feed

24-09-2019

Het Franse Atos SE (Paris: ATO) viel tot 2x toe in de prijzen met een nr. 1 onderscheiding van de Dow Jones Sustainability Index en een 'gouden' notering van EcoVadis. In een lijst van de 65 grootste IT bedrijven scoorde Atos 82 uit een mogelijke 100 voor hun duurzame beleid op het gebied van omgeving/milieu, economische ontwikkelingen, en sociale aspecten. Dit is het 2e jaar op rij dat Atos door de DJSI met de 1e prijs wordt onderscheiden. 

Ook de Franse corporate watch dog EcoVadis was lovend over Atos. Met een hoogste score ooit van 80 uit een mogelijke 100 werd het bedrijf geprezen voor z'n milieu-gerichte beleid, z'n prettige werkomgeving, eerlijke behandeling van werknemers, en het zelf aansturen van benodigde productaanvoer. De halfjaarcijfers waren in orde, maar de koersontwikkeling van Atos laat te wensen over. Maar het is natuurlijk fijn om te horen dat een bedrijf eerlijk en duurzaam optreedt.

Atos SE, voorheen AtosOrigin, is de grootste dienstverlener in Europa op het gebied van IT consultancy, IT systeembeheer, outsourcing en het verwerken van online/offline betalingstransacties. Met het implementeren en optimaliseren van het informatiebeheer binnen uiteenlopende sectoren als gezondheidszorg, energie, strijdkrachten, educatie en telecommunicatie is het bedrijf nauw betrokken bij het verhogen van de omzet, winst en productiecapaciteit. Atos wordt momenteel voor EUR 64,98 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, atos, Peter Havik, SA

Deel dit bericht