American Axle verkoopt gietijzer productie VS RSS Feed

18-09-2019

Zoals veel bedrijven binnen de autosector heeft het Noord-Amerikaanse American Axle (NYSE: AXL) het moeilijk. In Azië, en met name China is de vraag naar onderdelen voor motoren en transmissies flink gedaald. En als gevolg vielen de cijfers voor het 2e kwartaal tegen. Er zit dus niets anders op dan het bedrijf te stroomlijnen in een poging de schuldpositie af te bouwen en de winstmarges te verhogen. In dit kader heeft het bedrijf besloten om z'n ijzergieterijen in de VS te verkopen. Onder de naam Grede beschikt AXL over 10 productielocaties die allerhande gespecialiseerd ijzer gieten voor de productie van auto-onderdelen en industriele toepassingen. De locaties zullen worden verkocht aan Gamut Capital Management voor een bedrag van USD 245 miljoen. 

Gelet op de tegenvallende halfjaarcijfers heeft het management de eerder afgegeven verwachtingen voor FY19 naar beneden bijgesteld. AXL verwacht nu een jaaromzet tussen de USD 6,9 miljard - USD 7 miljard (dit was USD 7,3 miljard - USD 7,4 miljard), met een EBITDA van USD 1,05 miljard - USD 1,1 miljard (dit was USD 1,2 miljard - USD 1,25 miljard). De vrijekasstroom zal rond de USD 250 miljoen uitkomen (dit was USD 340 miljoen - USD 400 miljoen).

American Axle is een voortzetting van de voormalige Driveline & Metal Forging activiteiten van General Motors, en werd in 1999 als zelfstandig bedrijf aan de NYSE genoteerd. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en fabricage van alle benodigde systemen en onderdelen die een voertuig nodig heeft om de energie van de motor (verbranding of elektrisch) over te brengen naar het wegdek. Het bedrijf wordt momenteel voor USD 8,28 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, american axle, Peter Havik, SA

Deel dit bericht