Lichte stijging voor Oshkosh in 3e kwartaal RSS Feed

04-09-2019

De Noord-Amerikaanse Oshkosh Corporation (NYSE: OSK) publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van FY2019 (t/m 30/9), en die laten een mooie stijging zien ten opzichte van Q3 2018.  Met USD 2,4 miljard steeg de omzet 10% YoY, en de netto inkomsten lagen met USD 191 miljoen een kleine 20%! hoger dan een jaar geleden. Als gevolg noteerde ook de winst per aandeel een mooie stijging van USD 2,05 in Q3 FY18 naar USD 2,72 over het afgelopen kwartaal.

Alle divisies noteerden een substantiële omzetgroei, met als koploper de Defense divisie die z'n verdiensten YoY met 40% zag stijgen. Naar aanleiding van de goede cijfers werden de verwachtingen voor FY19 naar boven bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu operationele inkomsten tussen de USD 760 miljoen - USD 775 miljoen met een winst per aandeel tussen de USD 7,90 -  USD 8,10.

Er werd het afgelopen kwartaal voor USD 89 miljoen aan eigen aandelen opgekocht. Tevens werd een kwartaaldividend van USD 0,27 per aandeel goedgekeurd.

De Oshkosh Corporation heeft zich in de afgelopen honderd jaar een marktleidende positie verworven binnen tal van specialty vehicle segmenten. #1 wereldwijd in de fabricage van hoogwerkers en telehandlers. #1 wereldwijd in de fabricage van zogeheten Tactical Wheeled Vehicles voor defensie doeleinden. #1 wereldwijd in de fabricage van luchthavensneeuwruimers. #1 binnen Noord-Amerika in de fabricage van brandweerwagens, vuilniswagens, cementmixers, mobiele cementfabrieken, en het ARFF (Aircraft Rescue & Firefighting) segment. Oshkosh wordt momenteel voor USD 67,84 per aandeel verhandeld.

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht