Avnet publiceert eindejaarscijfers FY19 RSS Feed

29-08-2019

Het Noord-Amerikaanse Avnet (NYSE: AVT) publiceerde onlangs de cijfers voor het 4e kwartaal van FY19, alsmede de eindejaarscijfers voor FY19 (t/m 30/6). De kwartaalomzet noteerde conform verwachting USD 4,7 miljard, een kleine 8% lager dan vorig jaar. Over het gehele boekjaar mocht AVT een omzet van USD 19,5 miljard bijschrijven, en dat was iets hoger dan FY18. Omdat er over het 4e kwartaal een zogeheten goodwill impairment expense van USD 137 miljoen in de boeken werd verrekend noteerde de operationele inkomsten een verlies van -USD 30 miljoen. Dit kwam overeen met een verlies per aandeel van -USD 0,33. Als we deze eenmalige boekhoudkundige post niet meerekenen waren de operationele inkomsten USD 156 miljoen met een winst per aandeel van USD 0,95.

Over het gehele boekjaar werd een netto winst van USD 176 miljoen geboekt met een winst per aandeel van USD 1,61. Deze cijfers lagen flink wat hoger dan FY18 toen er nog een verlies van USD 156 miljoen werd geboekt. Het bedrijf wist gedurende FY19 meer dan USD 591 miljoen aan contanten te genereren (free cash flow), en kocht daarnaast 13 miljoen eigen aandelen op. De schuldpositie werd met USD 354 miljoen verminderd.

Recent werd er door het management een extra USD 500 miljoen apart gezet voor share repurchases in FY20. Dit bedrag staat nu op USD 675 miljoen. Tevens werd het kwartaaldividend met 5% verhoogd naar USD 0,21 per aandeel.

Als je op zoekt bent naar een elektrisch onderdeel dan is de kans groot dat Avnet het in huis heeft. Het bedrijf is één van ‘s werelds grootste distributeurs van elektronische componenten en speelt als zodanig een onmisbare rol in de uiteindelijke fabricage van vrijwel alle elektronische artikelen en toepassingen voor consumenten, industrieel en militair gebruik. Met een kleine 16.000 werknemers actief in 125 landen, distribueert Avnet elektronische componenten, computeronderdelen, en embedded subsystems van 600 toonaangevende fabrikanten als Microsoft, IBM, 3M AMD, Panasonic, Red Hat, Intel, TDK, Toshiba, Samsung, en vele, vele anderen. Avnet wordt momenteel voor USD 41,79 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Avnet, dividendverhoging, Peter Havik, SA

Deel dit bericht