Sterk halfjaar voor Prysmian Group RSS Feed

24-08-2019

's Werelds grootste kabelfabrikant voor de energiesector en telecombedrijven, de Italiaanse Prysmian Group (Milaan: PRY), publiceerde deze maand de cijfers voor de 1e helft van FY19. En die waren prima in orde. De netto omzet noteerde EUR 5,85 miljard, en dat is een organische groei van +2% in vergelijk met een jaar geleden. Met name in Noord-Amerika (+5%) deed het bedrijf goede zaken. De EBITDA steeg maar liefst 26% YoY en kwam uit op EUR 521 miljoen. En ook de winst (EUR 192 miljoen) presteerde sterk met een verdubbeling YoY.

De grootverdieners waren Telecom (+8%) en Energy & Infrastructure (+3.1%). In de eerste helft van het jaar haalde Prysmian voor EUR 1,1 miljard aan nieuwe orders binnen. De EBITDA verwachting voor FY19 blijft gehandhaafd op EUR 950 miljoen - EUR 1 miljard.

Prysmian is een bedrijf dat zich specialiseert in de productie en distributie van kabels, besturingssystemen en allerhande accessoires voor energieleveranciers en de telecommunicatieindustrie. Mede dankzij de aankoop van het Nederlandse Draka NV (2010) en het Amerikaanse General Cable (2018) is Prysmian naar omzet gemeten ‘s werelds grootste fabrikant van snoeren, draden en kabels voor de mondiale energieoverdracht. Elektriciteitscentrales, woningen, kantoren, autofabrikanten, spoorwegen, mijnbouw, offshore industrieën, windmolenparken en telecommunicatiebedrijven kunnen allemaal bij Prysmian terecht voor hun natte of droge bekabeling met iedere gewenste voltagecapaciteit. Prysmian wordt momenteel voor EUR 18,76 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht