Solvay publiceert cijfers voor 2e kwartaal en halfjaar 2019 RSS Feed

24-08-2019

Het Belgische Solvay SA (Brussel: SOLB) publiceerde begin deze maand de cijfers voor het 2e kwartaal (en halfjaar) van FY2019, en die waren conform verwachting. De kwartaalomzet noteerde EUR 2.65 miljard en dat lag 2% hoger dan een jaar geleden. De halfjaaromzet noteerde EUR 5,22 miljard, en dat is 2,6% hoger dan een jaar geleden. De EBITDA noteerde met EUR 624 miljoen -3% lager dan een jaar geleden. En ook halverwege het jaar laat de EBITDA met EUR 1,2 miljard een lichte daling zien van -0,5% t.o.v. een jaar geleden. De winst per aandeel daalde in het 2e kwartaal met -5,5% in vergelijk met Q2 FY18. Maar met EUR 5,89 ligt de winst per aandeel voor de eerste 6 maanden +4,4% hoger dan HY18.

De cashflow (het genereren van contanten) verliep in het 2e kwartaal zeer voorspoedig met EUR 123 miljoen voor het spaarpotje. Hierdoor staat de teller halverwege het jaar weer in het groen met EUR 33 miljoen. Dit was een halverwege FY18 nog -21 miljoen.

De luchtvaart-, mijnbouw-, en landbouwactiviteiten zaten in de lift. Olie & gas, de autosector, en elektronica moesten verliezen incasseren.

Solvay is een marktleidend fabrikant van allerhande advanced materials en specialty chemicals die onlosmakelijk verbonden zijn aan talloze industrieën zoals de autosector, luchtvaart, landbouw, gezondheidszorg, energiesector, voedselindustrie, mijnbouw, elektronica, bouwsector, etc. Het bedrijf is groot geworden dankzij het baanbrekende Solvayproces, een zeer efficiënte en lucratieve methode om natriumcarbonaat (soda) en natriumbicarbonaat te produceren. Solvay was, en is nog altijd, marktleidend producent van deze vrijwel onmisbare en onvervangbare ingrediënten. Solvay wordt momenteel voor EUR 88,62 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht