Sterk 2e kwartaal voor Timken Co. RSS Feed

16-08-2019

De Noord-Amerikaanse lagerspecialist Timken Company (NYSE: TKR) publiceerde onlangs de cijfers voor het 2e kwartaal van FY2019, en aandeelhouders kunnen tevreden zijn. Met USD 1 miljard lag de omzet 10% hoger dan een jaar geleden, en de winst per aandeel noteerde een 2e kwartaalrecord van USD 1,27 per aandeel. De netto inkomsten bedroegen USD 98 miljoen. De dagelijkse operaties genereerden USD 158 miljoen aan contanten, en de vrijekasstroom bedroeg USD 134 miljoen. Met name de contantenstroom was een enorme stijging ten opzichte van een jaar geleden, alsmede vorig kwartaal.

Timken keerde voor het 388e opeenvolgende kwartaal een dividend uit, en kocht daarnaast nog 320.000 eigen aandelen op. Alles bijelkaar een cadeautje van USD 36 miljoen voor de aandeelhouders. Het bedrijf verwacht over het boekjaar een winst per aandeel van USD 4,80 - USD 5,- te realiseren.

De Timken Company is al meer dan honderd jaar een begrip op het gebied van friction management. Sinds de introductie van de Timken kegellager in 1898 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevend leverancier van allerhande lagers, lubricatie en pakkingen voor de fabricage van personenwagens, treinwagons, locomotieven, vrachtwagens, landbouwtractoren en mijnbouwmaterieel. Maar ook hijskranen, houtzagerijen, drukpersen, papierfabrieken, ophaalbruggen, windturbines, vliegtuigen en tanks zijn allen afhankelijk van soepel lopende onderdelen en maken dankbaar gebruik van Timken producten. Timken wordt momenteel voor USD 40,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht