Owens Illinois publiceert cijfers 2e kwartaal RSS Feed

01-08-2019

De Noord-Amerikaanse glasfabrikant Owens-Illinois (NYSE: OI) publiceerde gisteren de cijfers voor het 2e kwartaal van FY19, en vielen wel een beetje tegen. Ondanks het doorvoeren van hogere prijzen was de netto-omzet van USD 1,8 miljard gelijk aan die van een jaar geleden. De EBIT lag met USD 98 miljoen lager dan Q1, maar USD 20 miljoen hoger dan een jaar geleden. De winst per aandeel noteerde USD 0,42 in vergelijk met USD 0,31 een jaar geleden. Maar vorig kwartaal lag de EPS rond de USD 0,52 per aandeel, en de verwachtingen lagen voor Q2 rond de USD 0,66 per aandeel. Dus in die zin verloopt FY2019 moeizaam. Met name in juni nam de vraag flink af. Dit heeft volgens management voor een groot deel te maken met extreme weersomstandigheden in Europa, VS, en Zuid-Amerika.

Als gevolg van de kwartaalcijfers heeft het management z'n verwachte winst per aandeel voor FY19 flink bijgesteld. Na Q1 hielden ze nog vast aan USD 3,- per aandeel. Maar nu ligt de verwachting inmiddels tussen USD 2,40 - USD 2,55 per aandeel. En dat is lager dan FY18. Dus zelfs na 3 jaar herstructureringen heeft OI het moeilijk om een stijgende lijn te handhaven.

Owens-Illinois is ‘s werelds grootste fabrikant van glazen verpakkingsmateriaal zoals flessen en potten. Met meer dan 2.000 patenten en 10.000 verschillende producten is het bedrijf met afstand marktleider in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië/Pacific, en Latijns-Amerika. OI wordt momenteel voor USD 16,97 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, OI, Peter Havik, SA

Deel dit bericht