Diebold Nixdorf wint Red Dot Design Award 2019 RSS Feed

11-07-2019

De nieuwe DN 200 ATM (pinautomaat) van het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) werd onlangs onderscheiden met een Red Dot Product Design Award 2019. Red Dot prijzen zijn een initiatief van Design Zentrum Nordrhein-Westfalen en worden jaarlijks uitgereikt aan producten die functionaliteit en een mooi uiterlijk succesvol weten te combineren.

De nieuwe bankautomaat van DBD werd bekroond om z'n mooie, gebruiksvriendelijke vormgeving, de diverse veiligheidsaanpassingen, en het gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen. Banken die het product gebruiken bevestigen een verhoogde klanttevredenheid, alsmede een verbeterde uitstraling van de bank zelf. De nieuwe ATM's van DBD zijn een paar weken op de markt en worden nu al door 18 banken wereldwijd ingezet.

De meerwaarde/belang van ATM's wordt in landen als Nederland, waar contactloos/pin betalen volledig is ingeburgerd, nog wel eens onderschat. Studies verricht door onafhankelijke onderzoekbureau's wijzen echter uit dat er vorig jaar wereldwijd een kleine 100 miljard ATM transacties werden uitgevoerd, waarbij meer dan USD 13 biljoen werd opgenomen en gestort. Dus wat dat betreft zullen ATM's nog lange tijd een belangrijke rol spelen in het bancaire verkeer.

DBD is ’s werelds grootste leverancier van financial hardware and software solutions. Zoals deze omschrijving al aangeeft gaat het bij DBD niet alleen om hardware zoals ATM’s. Sterker nog, meer dan 60% van de omzet is afkomstig uit de verkoop van software en onderhoud/serviceverlening van ATM’s, POS afrekenpunten, kassa’s, etc. Diebold wordt momenteel voor USD 9,40 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

500_screen_shot_2019_07_11_at_2_10_17_pm.png500_screen_shot_2019_07_11_at_2_10_35_pm.png

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, bankbiljetten, cash solutions, diebold Nixdorf, Peter Havik, SA

Deel dit bericht