Diebold Nixdorf verlengt contract met Sparkasse Hannover RSS Feed

12-06-2019

Het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) laat weten dat de bestaande samenwerking met de Duitse Sparkasse Hannover is verlengd en uitgebreid. DBD overziet alle self service automaten van de bank, waaronder de +500 ATM's. Naast de installatie, juiste werking, en onderhoud, zal DBD nu ook software installeren voor het signaleren van vandalisme en skimming. Dit betekent in de praktijk dat alle apparaten een nieuw software pakket zullen krijgen, en dat een groot gedeelte in z'n geheel zal worden vernieuwd. Sparkasse Hannover is de 6e bank van Duitsland, en een grote, belangrijke klant.

In een poging de interne structuur van het bedrijf te vereenvoudigen liet DBD vorige maand weten dat het beursgenoteerde Duitse dochterbedrijf Diebold Nixdorf AG in z'n geheel is aangekocht door het overkoepelende Diebold Nixdorf Inc. Diebold Nixdorf AG is inmiddels van de Duitse beurs verwijderd.

DBD is ’s werelds grootste leverancier van financial hardware and software solutions. Zoals deze omschrijving al aangeeft gaat het bij DBD niet alleen om hardware zoals ATM’s. Sterker nog, meer dan 60% van de omzet is afkomstig uit de verkoop van software en onderhoud/serviceverlening van ATM’s, POS afrekenpunten, kassa’s, etc. Diebold wordt momenteel voor USD 9,24 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, retail, SA

Deel dit bericht