DXC Technology publiceert cijfers 4e kwartaal RSS Feed

05-06-2019

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) publiceerde onlangs de cijfers voor het 4e kwartaal van FY2019, en die voldeden aan afgegeven verwachtingen. Dat neemt niet weg dat zowel de kwartaalomzet van USD 5,3 miljard als full year omzet van USD 20,75 miljard lager noteerden dan een jaar geleden (USD 5,6 miljard; USD 21,7 miljard). De FY19 EBIT noteerde daarentegen met USD 1,5 miljard iets hoger dan de USD 1,3 miljard van vorig jaar. Maar omdat er in FY18 een belastingmeevaller kon worden bijgeschreven noteerden de FY19 netto inkomsten uiteindelijk met USD 1,2 miljard lager dan de USD 1,7 miljard van FY18. De winst per aandeel lag als gevolg eveneens lager dan FY18, USD 4,40 tegen USD 5,38.

De aankoop van Luxoft zal naar verwachting eind juni worden afgerond. Gekoppeld aan de uitgebreide herscholing van bestaande medewerkers, en de inzet van duizenden hooggeschoolde flexwerkers, is DXC goed voorbereid om z'n clientele van de nieuwste digitale oplossingen te voorzien.

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat DXC bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘overleven’ in een snel veranderende digitale wereld. DXC wordt momenteel voor USD 48,37 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht