Tegenvallende cijfers voor Huntsman Corp. RSS Feed

04-06-2019

Chemiegigant Huntsman Corp. (NYSE: HUN) moest YoY (year over year) wel de nodige tegenvallers noteren over het 1e kwartaal van FY19. De omzet van USD 2 miljard viel nog mee ten opzichte van de USD 2,3 miljard van vorig jaar. Maar de netto inkomsten moesten met USD 131 miljoen toch wel een flink verlies incasseren (FY18 USD 350 miljoen), evenals de winst per aandeel. Die noteerde het afgelopen kwartaal USD 0,51 per aandeel, en dat was een jaar geleden nog USD 1,11 per aandeel. Alle segmenten hadden te maken met dalende verkoop, alsmede lagere verkoopprijzen. Dit laatste was in vele gevallen te verklaren door een hoge USD.

Er werd USD 70 miljoen uitgegeven aan diverse investeringen, en er werd voor USD 34 miljoen aan eigen aandelen opgekocht. Er is nu nog USD 690 miljoen beschikbaar voor het share repurchase program.

De Huntsman Corporation werd in 2004 aan de de beurs van New York genoteerd, maar het bedrijf is in verschillende samenstellingen al sinds 1970 actief. Wat meer dan 40 jaar geleden begon als de Huntsman Container Corporation en de productie van de bekende Big Mac “clamshell” verpakkingsdoosjes, is inmiddels verworden tot een marktleidend fabrikant van zogeheten specialty chemicals. n tegenstelling tot vroeger levert het bedrijf dus geen afgewerkte, gebruiksklare producten meer af, maar is de focus gericht op de zeer lucratieve ontwikkeling en productie van essentiële ingrediënten. Huntsman wordt momenteel voor USD 18,08 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen

Deel dit bericht