Conduent publiceert cijfers 1e kwartaal FY19 RSS Feed

23-05-2019

Het Amerikaanse Conduent, Inc. (NYSE: CNDT) publiceerde onlangs de cijfers voor het 1e kwartaal van boekjaar 2019, en daar was weinig reden tot vreugde. De omzet noteerde USD 1,16 miljard, een daling van -18,5% ten opzichte van vorig jaar. En met een verlies van USD -308 miljoen deden de netto inkomsten het niet veel beter. Dit resulteerde in een verlies per aandeel van USD 1,49. Een groot gedeelte van dit verlies kwam voor rekening van de Transportation divisie, die als gevolg van tegenvallende groei, hogere verzendkosten, en het beïndigen van diverse contracten, een verlies van USD 284 miljoen moest opvoeren.

Al met al werd er het afgelopen kwartaal voor USD 952 million aan nieuwe contracten getekend, een daling van 26,4% YoY.  Nieuwe clientèle daalde 38.7% en contractverlengingen daalden 21.5%.

Conduent is 's werelds grootste speler binnen het lucratieve segment van Business Proscess Outsourcing (BPO). Kort door de bocht kan je stellen dat het bedrijf is gespecialiseerd in het overnemen en uitvoeren van bedrijfsprocessen, zodat de klant zich op 'belangrijkere' activiteiten kan richten. Je moet hierbij denken aan het opzetten en bemannen van call centers, het uitvoeren van de facturering en boekhouding van een bedrijf, of het regelen van personeelszaken en de salarisadministratie. Maar Conduent kan ook worden ingezet voor een hele reeks transactiegedreven activiteiten, zoals het afhandelen van verzekeringsclaims, uitkeringen, digitale betalingen, of het beheren van tolsystemen en parkeerdiensten. Conduent is een grote speler binnen de gezondheidszorg met meer dan 2200 ziekenhuizen als klant, en met de aankoop van HSP wordt hun dienstenaanbod flink uitgebreid. Conduent wordt momenteel voor USD 9,60 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht