Elior neemt afscheid van concession catering RSS Feed

21-05-2019

De Franse cateraar Elior Group (Parijs: ELIOR) laat weten dat het bedrijf naar verwachting halverwege 2019 afscheid zal nemen van z'n concession catering activiteiten. Voor een bedrag van EUR 1,54 miljard zal Elior deze zomer z'n Areas divisie overdragen aan de Franse private equity belegger, PAI Partners.

In tegenstelling tot het traditionele (contract) catering richt concession catering zich op zelfvoorzienende eet- en drinkgelegenheden die in z’n geheel door Elior worden uitgebaat. Dit kan een restaurant in de binnenstad zijn, of een eetkiosk op een luchthaven, een uitspanning bij een tankstation op de snelweg, of een takeaway op een treinstation. Met de verkoop van deze activiteiten kan Elior zich volledig richten op contract catering en de diensten van Elior Services.

Elior Services is een relatief kleine divisie binnen Elior die niets met eten of drinken te maken heeft. Het overgrote deel van de activiteiten richt zich op de schoonmaak van gezondheidsinstellingen, kantoren en industriële productielocaties. Maar er is inmiddels ook een tak die zich wat meer op facilitaire diensten richt zoals het bemannen van de receptie, klein onderhoud, tuinieren, post sorteren, etc.

De Elior Group is een toonaangevend leverancier van zogeheten contract catering en concession catering. Catering op contract basis is waar het voor Elior allemaal is begonnen. Dit zijn de traditionele catering- activiteiten waarbij (hoofd) kantoren, onderwijsinstellingen, gezondheidscentra, ziekenhuizen, productielocaties, etc. van eten en drinken worden voorzien. Hierbij bemant Elior de kantine, het bedrijfsrestaurant, of een andere ludieke locatie die een klant voor z’n werknemers, patiënten, etc. ter beschikking stelt. Elior wordt momenteel voor EUR 11,39 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen

Deel dit bericht