Buffett investeert voor USD 1 miljard in Amazon RSS Feed

16-05-2019

Rond de tijd dat Warren Buffett liet weten een financlele bijdrage te willen leveren in de voorgenomen fusie van oliemaatschappijen Anadarko en Occidental, werd ook bekend dat hij namens zijn beleggingsvehikel Berkshire Hathaway (NYSE: BRK-B) een positie in online winkelier Amazon had genomen. Alleen de hoeveelheid was niet bekend. Uit onlangs bij de SEC ingediende 13F formulieren blijkt dat het om 483.300 aandelen gaat die op de datum van aanschaf (rond eind maart) USD 860 miljoen kosten. Deze positie is momenteel USD 904 miljoen waard.

Naast de aankoop van Amazon werden posities in JPMorgan Chase en Red Hat verder uitgebreid. Posities in Wells Fargo Bank en Southwest Airlines werden afgebouwd.

Berkshire Hathaway is een conglomeraat van 90 geprivatiseerde bedrijven actief in uiteenlopende sectoren als verzekeringen, spoorwegen, luchtvaart, energie, chemie, banken, voedingswaren, en vele anderen. Daarnaast heeft het bedrijf een winstgevende beleggingsportefeuille. De B aandelen van Berkshire Hathaway worden momenteel voor USD 203,- per stuk verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Berkshire Hathaway, Peter Havik, SA

Deel dit bericht