Avnet presteert conform verwachtingen RSS Feed

16-05-2019

Het Noord-Amerikaanse Avnet (NYSE: AVT) publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal (t/m 31/3) van FY2019. Met een omzet van USD 4,7 miljard noteerde het bedrijf vergelijkbare cijfers met een jaar geleden. De operationele inkomsten lieten met USD 153 miljoen evenwel een mooie stijging zien. Dit was vorig jaar maart nog een verliespost van USD 58 miljoen. De vrijekasstroom bedroeg USD 269 miljoen, en de winst per aandeel noteerde USD 0,87. Dit was een jaar geleden nog een verlies van USD 2,64 per aandeel.

Avnet betaalde gedurende het kwartaal voor USD 22 miljoen aan dividend uit. Daarnaast werd er voor USD 117 miljoen aan eigen aandelen opgekocht.

Als je op zoekt bent naar een elektrisch onderdeel dan is de kans groot dat Avnet het in huis heeft. Het bedrijf is één van ‘s werelds grootste distributeurs van elektronische componenten en speelt als zodanig een onmisbare rol in de uiteindelijke fabricage van vrijwel alle elektronische artikelen en toepassingen voor consumenten, industrieel en militair gebruik. Met een kleine 16.000 werknemers actief in 125 landen, distribueert Avnet elektronische componenten, computeronderdelen, en embedded subsystems van 600 toonaangevende fabrikanten als Microsoft, IBM, 3M AMD, Panasonic, Red Hat, Intel, TDK, Toshiba, Samsung, en vele, vele anderen. Avnet wordt momenteel voor USD 44,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht