Starbucks publiceert 2e kwartaalcijfers FY19 RSS Feed

09-05-2019

De Amerikaanse koffieketen Starbucks Corp. (Nasdaq: SBUX) publiceerde onlangs de cijfers voor het 2e kwartaal van FY2019. Er werd een omzet van USD 6,3 miljard in de boeken bijgeschreven, en dat lag 5% hoger dan een jaar geleden. De netto winst bedroeg USD 663 miljoen met een winst per aandeel van USD 0,53 (+13% YoY).

Er werden wereldwijd 319 nieuwe winkels geopend, wat de totale hoeveelheid winkels nu op 30.184 brengt. 94% van de nieuwe openingen waren buiten de VS, en 88% was een franchise. In China steeg de hoeveelheid winkels met 17% en mocht het bedrijf een stijging van 3% in de winkelomzet noteren. In de VS steeg de winkelomzet met 4%.

Starbucks is één van ’s werelds bekendste (zo niet dé bekendste) fabrikanten en verkopers van zogeheten specialty coffee. Allerhande soorten koffie, warm of koud, met of zonder kilo’s suiker, liters melk, en bakken slagroom, worden wereldwijd in 30.184 winkels aangeboden. Als je het uitgebreide Starbucks menu bekijkt dan is koffie overigens zwaar in de minderheid. Inmiddels levert het bedrijf vele soorten thee, limonade, yoghurt met fruit, koffie milkshakes (Frappuccino®), warme broodjes ei, panini’s, energy drinks met een koffie smaak, smoothie’s, verse salades, vers gebakken brood, stroopwafels, koekjes, lollies, en nog veel meer. Starbucks wordt momenteel voor USD 78,05 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Peter Havik, SA

Deel dit bericht