Timken publiceert kwartaalcijfers RSS Feed

07-05-2019

De Noord-Amerikaanse lagerspecialist Timken Company (NYSE: TKR) publiceerde deze week de cijfers voor het 1e kwartaal van FY2019, en aandeelhouders zullen meer dan tevreden zijn. Met USD 980 miljoen lag de omzet 11% hoger dan een jaar geleden, en de winst per aandeel noteerde zelfs een record met USD 1,35 per aandeel. De netto inkomsten bedroegen USD 104 miljoen. De dagelijkse operaties genereerden USD 52 miljoen aan contanten, en de vrijekasstroom bedroeg USD 36 miljoen. Timken keerde voor het 387e opeenvolgende kwartaal een dividend uit, en kocht daarnaast nog 210.000 eigen aandelen op. Alles bijelkaar een cadeautje van USD 30 miljoen voor de aandeelhouders.

Naar aanleiding van al het goede nieuws werden de verwachtingen voor FY2019 iets naar boven bijgesteld. Het bedrijf verwacht over het boekjaar een winst per aandeel van USD 5,15 - USD 5,35 te realiseren.

De stijgende lijn was voor het overgrote deel te danken aan een flinke toename in de organische groei binnen het Process Industries segment. Dit zijn de lagers, aandrijfsystemen en gerelateerde producten die Timken fabriceert voor de 'stationaire' clientele waaronder papierfabrieken, drukpersen, hijskranen, ophaalbruggen, windmolens, cementfabricage, steenkoolvergruizing, krachtcentrales, robotica, medische scanners, en boorplatforms.

De Timken Company is al meer dan honderd jaar een begrip op het gebied van friction management. Sinds de introductie van de Timken kegellager in 1898 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot toonaangevend leverancier van allerhande lagers, lubricatie en pakkingen voor de fabricage van personenwagens, treinwagons, locomotieven, vrachtwagens, landbouwtractoren en mijnbouwmaterieel. Maar ook hijskranen, houtzagerijen, drukpersen, papierfabrieken, ophaalbruggen, windturbines, vliegtuigen en tanks zijn allen afhankelijk van soepel lopende onderdelen en maken dankbaar gebruik van Timken producten. Timken wordt momenteel voor USD 51,40 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht