Owens-Illinois publiceert cijfers 1e kwartaal RSS Feed

02-05-2019

De Noord-Amerikaanse glasfabrikant Owens-Illinois (NYSE: OI) publiceerde gisteren de cijfers voor het 1e kwartaal van FY19, en die lagen iets onder afgegeven verwachtingen. Met USD 1,6 miljard lag de omzet iets lager dan een jaar geleden (USD 1,7 miljard), en de operationele winst moest met USD 111 miljoen YoY een daling noteren van USD 24 miljoen. De winst per aandeel noteerde USD 0,51 in vergelijk met USD 0,59 een jaar geleden. Met name in de VS viel de vraag naar glazen potjes en flessen flink tegen. In Europa steeg de vraag licht.

Het management houdt nog altijd vast aan een winst per aandeel van USD 3,- voor het boekjaar FY19. Dit lag in FY18 rond de USD 2,70 per aandeel. Met name het doorvoeren van hogere prijzen zal de winst naar verwachting positief beinvloeden.

Owens-Illinois is ‘s werelds grootste fabrikant van glazen verpakkingsmateriaal zoals flessen en potten. Met meer dan 2.000 patenten en 10.000 verschillende producten is het bedrijf met afstand marktleider in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië/Pacific, en Latijns-Amerika. OI wordt momenteel voor USD 19,57 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht