Diebold Nixdorf flink onderuit na publicatie kwartaalcijfers RSS Feed

02-05-2019

Het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) noteerde de eerste 4 maanden van FY19 een flinke koersstijging van van USD 2,50 naar USD 12,-, voor een groot deel veroorzaakt door bemoedigende cijfers voor het 4e kwartaal FY18. Een stijgende EBITDA en vrijekasstroom leek erop te wijzen dat de DN Now herstructureringen (rigoureuze kostenbesparingen) resultaten leveren. Maar na de publicatie van de 1e kwartaalcijfers voor FY19 werd dat optimisme toch een beetje gedempd en daalde de koers -12%. Het bedrijf noteerde een omzet van USD 1 miljard (-3% YoY) en scoorde hiermee lager dan verwacht. Maar het is voornamelijk de winst, of beter gezegd het verlies, dat beleggers zorgen baart. Het management had al voorzichtig een verlies van USD - 0,35 per aandeel aangekondigd. Maar deat bleek uiteindelijk op USD - 1,74 per aandeel uit te komen. En het gevolg was een flinke correctie op de beurs. Een positieve noot was dat het bedrijf z'n uitgaven ten opzichte van een jaar geleden wist te halveren.

Het management geeft voor FY19 de volgende verwachtingen af: Omzet USD 4,4 miljard - 4,5 miljard; EBITDA USD 380 miljoen - 420 miljoen; vrijekasstroom blijft ongeveer gelijk. Daarnaast zal het bedrijf wat betreft uitgaven de vinger/hand stevig op de knip houden.

DBD is ’s werelds grootste leverancier van financial hardware and software solutions. Zoals deze omschrijving al aangeeft gaat het bij DBD niet alleen om hardware zoals ATM’s. Sterker nog, meer dan 60% van de omzet is afkomstig uit de verkoop van software en onderhoud/serviceverlening van ATM’s, POS afrekenpunten, kassa’s, etc. Diebold wordt momenteel voor USD 9,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht