Triumph onderzoekt verkoop Aerospace Structures RSS Feed

10-04-2019

De Noord-Amerikaanse Triumph Group (NYSE: TGI) is al een tijdje bezig met diverse herstructureringen en het afstoten van non-core activiteiten. Zo werd het Global 7500 program verkocht aan het Canadese Bombardier, en maakte het bedrijf een maand of twee terug bekend dat z'n metallics machining operations zal worden verkocht aan NWI Holdings, een dochterbedrijf van TECT Aerospace en TECT Power. En als laatste werd Triumph Fabrications verkocht aan Arlington Capital Partners. Deze 'uitverkoop' heeft als doel het bedrijf volledig te richten op de core activiteiten binnen de Systems, Aftermarket en Interiors segmenten. 

In lijn met bovengenoemde ontwikkelingen liet Triumph deze week weten dat ze Citigroup Global Markets Inc. als financieel adviseur hebben ingezet om een strategisch alternatief te vinden voor de Aerospace Structures divisie van Triump. Dit kan op vele manieren worden geinterpreteerd, maar het lijkt aannemelijk dat er een koper wordt gezocht. Het nieuws werd door beleggers met vreugde begroet want het aandeel steeg begin deze week met +14%. Helaas moet Triumph als leverancier van onderdelen voor de geplaagde Boeing 737 Max, ook weer de nodige procenten inleveren.

Triumph Group is een collectief van 46 gespecialiseerde bedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling en fabricage van onderdelen voor de mondiale luchtvaartindustrie. Vleugels, flight controls, delen van de cabine, brandstofsystemen, en motoronderdelen, zijn slechts enkele voorbeelden in een vrijwel oneindig aanbod. Triumph ontwikkelt z’n producten zowel in opdracht van de zogeheten original equipment manufacturers (Boeing, Airbus, Grumman, Lockheed, etc) als burgerluchtvaartmaatschappijen en vrachtbedrijven (UPS, FedEx). Triumph wordt momenteel voor USD 21,28 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht