Diebold Nixdorf benoemt 2 nieuwe kandidaten voor RvC RSS Feed

03-04-2019

In het kader van allerhande herstructureringen zullen ook de leidinggevende instanties vernieuwingen ondergaan, en het Noord-Amerikaanse Diebold Nixdorf (NYSE: DBD) laat weten dat er 2 nieuwe kandidaten zijn gekozen voor een positie in de RvC (Raad van Commissarissen). Arthur Anton en Matthew Goldfarb zullen tijdens de volgende aandeelhoudersvergadering worden voorgedragen. Anton is momenteel CEO bij de Swagelok Company, en commissaris bij Olympic Steel en The Sherwin-Williams Company. Goldfarb is oprichter en partner bij Southport Midstream Partners LLC, een private-equity investeerder gericht op energie infrastructuur. 

Er zijn zo langzamerhand toch wel wat aanwijzingen dat de DN Now herstructureringen (rigoureuze kostenbesparingen) resultaten leveren. De recente eindejaarscijfers noteerden in het 4e kwartaal een stijgende EBITDA, en ook de vrijekasstroom geeft de burger moed. De omzet in FY19 zal volgens verwachting niet veel groeien, maar het is duidelijk dat beleggers een omslag voorzien in de nabije toekomst. Het aandeel DBD steeg sinds eind december van USD 2,50 naar USD 12,-!!!, en stelde beleggers (waaronder Slimme Aandelen) in staat veel van het verlies van 2018 te compenseren.

Het management geeft voor FY19 de volgende verwachtingen af: Omzet USD 4,4 miljard - 4,5 miljard; EBITDA USD 380 miljoen - 420 miljoen; vrijekasstroom blijft ongeveer gelijk. Daarnaast zal het bedrijf wat betreft uitgaven de vinger/hand stevig op de knip houden.

DBD is ’s werelds grootste leverancier van financial hardware and software solutions. Zoals deze omschrijving al aangeeft gaat het bij DBD niet alleen om hardware zoals ATM’s. Sterker nog, meer dan 60% van de omzet is afkomstig uit de verkoop van software en onderhoud/serviceverlening van ATM’s, POS afrekenpunten, kassa’s, etc. Diebold wordt momenteel voor USD 12,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht