Mini-Tender bod op aandelen DXC Technology RSS Feed

26-03-2019

Het Noord-Amerikaanse DXC Technology (NYSE: DXC) waarschuwt aandeelhouders voor een mogelijk 'vijandig' mini-tender bod van TRC Capital Corporation. TRC heeft laten weten dat het 2 miljoen aandelen DXC wil kopen voor USD 63,36 contant per aandeel. DXC wordt momenteel voor USD 64,42 per aandeel verhandeld. DXC laat weten dat het niets met TRC te maken heeft, en dat het de mini-tender niet aanbeveelt. Mini-tenders worden niet erkend door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en genieten dan ook niet dezelfde garanties en zekerheid waar de SEC de normale aandeelhandel van voorziet. De SEC ziet mini-tenders als een poging van grote beleggers om 'argeloze aandeelhouders, die niet dagelijks de koers controleren, voor een lager bod van hun aandelen te ontdoen'.

DXC publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van boekjaar 2019 (t/m 31/3). De omzet bedroeg USD 5,17 miljard, met netto inkomsten van USD 466 miljoen. De winst per aandeel bedroeg USD 1,66 met een EBIT van USD 840 miljoen. Na 9 maanden FY19 staat de teller op een omzet van USD 15,5 miljard, de winst per aandeel bedraagt USD 3,38, en de netto inkomsten noteren USD 991 miljoen. Er zijn de nodige herstructureringen gaande bij DXC, en de cijfers liggen over de breedt dan ook iets lager dan een jaar geleden. Alleen de EBIT noteert licht hoger.

Gedurende het 3e kwartaal werd Molina Medicaid Solutions aangekocht om het healthcare aanbod binnen de VS verder uit te breiden. Verder werden BusinessNow en TESM aangekocht om de het wereldwijde aanbod in ServiceNow verder uit te breiden. Afgelopen maand gaf DXC te kennen dat het de Zwitserse digital innovator Luxoft wil overnemen. Deze deal wacht nog op goedkeuring van diverse regelgevende instanties.

DXC Technology staat te boek als ’s werelds grootste zelfstandige, end-to-end IT services company. Het bedrijf telt momenteel 150.000 werknemers die wereldwijd (70+ landen) 6.000 klanten van IT ondersteuning voorzien. Deze IT ondersteuning kan variëren van systeemanalyse en ontwikkeling van ‘apps’, tot computerbeveiliging, advies bij systeemintegratie, en het verbeteren van communicatie tussen de front & back office. Kort samengevat kan je zeggen dat DXC bedrijven en overheden een helpende hand reikt om te ‘overleven’ in een snel veranderende digitale wereld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht