CommScope presteert conform verwachting in FY18 RSS Feed

19-03-2019

Het Noord-Amerikaanse CommScope (Nasdaq: COMM) publiceerde vandaag de officiele cijfers voor FY18, en die komen redelijk overeen met eerder afgegeven verwachtingen. Met USD 4,57 miljard lag de omzet gelijk aan vorig jaar, en de aangepaste (non GAAP) netto verdiensten lagen met USD 442 miljoen iets hoger dan FY17 (USD 420 miljoen). De aangepaste EBITDA (non GAAP) noteerde met USD 912 miljoen eveneens licht hoger YoY. De winst per aandeel noteerde met USD 2,27 een kleine 6% hoger YoY.

De effecten van hogere materiaal kosten en een negatieve FX werden gecompenseerd door hogere verkoop en eerder geimplementeerde kostenreducties. Ter voorbereiding van de voorgenomen overname van Arris International werd in het 1e kwartaal FY19 alvast een kleine USD 7 miljard opgehaald. De schuldposities die COMM is aangegaan bestaan uit het verstrekken van zogeheten secured notes (obligaties) met looptijden van 5 - 7 jaar en variërende rentevoeten.

CommScope is ’s werelds grootste leverancier van last mile bekabelings- en connectiviteitsoplossingen voor communicatienetwerken (wireless, breedband- en kabeltelevisie, en mobiele telefonie). Voorbeelden zijn koper- en glasvezelkabels, connectors, splitters, en aanverwante producten voor hoge bandbreedte datatransmissie voor binnen en buiten. Naast kabels voorziet COMM de mobiele providers van de benodigde distributed antenna systems (DAS; zendmasten) en macro cell sites (de masten met ‘witte trommels’) voor alle generaties mobiele dekking (2G, 3G, 4G, etc.) COMM wordt momenteel voor USD 21,93 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht