Leonardo SpA sluit een topjaar af RSS Feed

14-03-2019

Het Italiaanse Leonardo SpA (Milaan: LDO) publiceerde gisteren de eindjaarscijfers voor FY18. En getuige de koersstijging van 11% waren beleggers blijkbaar onder de indruk. Met een omzet van EUR 12,4 miljard (+5% YoY) en een EBITDA van EUR 1,13 miljard (+5,2% YoY) werden de cijfers van vorige jaar solide verbeterd. De netto inkomsten bedroegen EUR 510 miljoen, en dat lag maar liefst 80% hoger dan FY17. Moet wel gezegd worden dat het afstoten van Ansaldo Energia een flinke eenmalige bijdrage leverde. Leonardo mocht gedurende FY18 meer dan EUR 15 miljard (+32%) aan nieuwe orders bijschrijven, en de totale backlog bedraagt nu een recordbedrag van EUR 36 miljard. Al met al een succesvol jaar.

Voor FY19 verwacht het management dat de positieve effecten van het Industrial Plan dat in FY18 werd ingezet, zich zullen doorzetten. De omzet zal tussen de EUR 12,5 - 13 miljard liggen; de EBITDA tussen de EUR 1,17 - 1,22 miljard, en ook in FY19 verwacht het bedrijf veel nieuwe orders in te boeken (tussen de EUR 12,5 - 13,5 miljard).

Leonardo is een high tech bedrijf gericht op de lucht- en ruimtevaart, defensie, en het beveiligingswezen. Hetzij op eigen houtje, hetzij via dochterbedrijven en joint ventures ontwikkelt en fabriceert Leonardo satellieten, cockpitsystemen, straaljagers voor trainingsdoeleinden, simulatoren, onderdelen van de vliegtuigromp, radardetectiesystemen, helikopters, torpedo’s, boordgeschut, afweergeschut, IT beveiliging tegen witwassen van geld, het leveren van cybersecurity, infraroodsensoren, en communicatiesystemen voor strijdkrachten. Leonardo wordt momenteel op de Italiaanse beurs voor EUR 9,56 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht