2e helft FY18 drukt Schaeffler eindejaarscijfers RSS Feed

13-03-2019

Het Duitse Schaeffler AG (Xextra: SHA) publiceerde onlangs de eindejaarscijfers voor FY18, en die laten zien dat het bedrijf met name in de 2e helft van het jaar veel moest inleveren. Met EUR 14,2 miljard was de omzet min of meer gelijk aan FY17 (EUR 14 miljard). Maar de feitelijke verdiensten moesten na een veelbelovende eerste 6 maanden toch YoY verliezen noteren. Met EUR 1,38 miljard lag de EBIT lager dan vorig jaar (EUR 1,58 miljard), en ook de netto inkomsten moesten met EUR 880 miljoen flink inleveren t.o.v. FY17 (EUR 980 miljoen). Uiteindelijk werd het jaar afgesloten met een winst per aandeel van EUR 1,33 (FY17; EUR 1,48).

CEO Klaus Rosenfeld was tevreden met de resultaten van Schaeffler's Industrial segment. Deze divisie richt zich op de ontwikkeling en productie van allerhande kogellagers, rollagers, radiaallagers, spanlagers, etc. voor uiteenlopende sectoren als luchtvaart, olie- en gas, windmolens, elektra, spoorwegen, en zware industrie. Rosenfeld was minder tevreden over de Automotive divisies van het bedrijf. Deels waren de tegenvallende prestaties het gevolg van een mondiale dip in de autoindustrie (met name Europa en China), maar hij gaf aan dat er ook wel de nodige herstructureringen binnen deze divisies moeten plaatsvinden. Om dit te adresseren heeft Schaeffler Program RACE in het leven geroepen. 

Schaeffler ontwikkelt en produceert onderdelen voor vliegwielen, koppelingsplaten, schakelbakken, stuurkolommen, aandrijfassen, wielophangingen, vliegtuigmotoren, windmolens, en vele andere industriële toepassingen. De kans is groot dat er in alles wat beweegt (industrieel) wel een Schaeffler onderdeel te vinden is. Het bedrijf werd in 1946 opgericht en is één van ’s werelds grootste familiebedrijven. Schaeffler wordt momenteel voor EUR 7,25 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, elektrische aandrijvingen, Peter Havik, SA, schaeffler

Deel dit bericht