Arris noteert solide cijfers over FY18 RSS Feed

07-03-2019

Het Noord-Amerikaanse Arris International (Nasdaq: ARRS) publiceerde vorige week de eindejaarscijfers voor FY18, en dankzij een sterke 2e helft van het jaar zagen die er goed uit. Met USD 6,7 miljard lag de omzet min of meer gelijk aan die van FY17 (USD 6,6 miljard), maar met USD 113 miljoen noteerden de netto inkomsten toch een prettige stijging YoY (FY17; USD 90 miljoen). Dit resulsteerde in een winst per aandeel van USD 0,63 (FY17; USD 0,49). Het bedrijf genereerde USD 229 miljoen in contanten uit de diverse operationele activiteiten, en sloot het jaar af met USD 735 miljoen in het spaarpotje. Met name de Network en Cloud activiteiten deden goede zaken.

Over de breedte verwacht management in FY19 beter te presteren dan in FY18, al zal het 1e kwartaal lager uitpakken. In verband met de importheffingen die de VS momenteel wil implementeren op goederen uit China is Arris bezig z'n breedband CPE productielocaties uit China naar andere delen van de wereld te verhuizen. Dit zal de omzet in Q1 negatief beinvloeden. Verder presteren Network en Cloud traditioneel iets slechter in Q1 door de hoge verkoop in Q4.

Arris International is een baanbrekend bedrijf op het gebied van digitale TV, breedband data- transmissie, VOIP (voice over IP), en breedband/video gateway systemen, en werd de afgelopen jaren onderscheiden met maar liefst 20 Technical Emmy Awards. ARRS wordt momenteel voor USD 31,66 per aandeel.

Arris tekende eind vorig jaar een overeenkomst voor overname door het Noord-Amerikaanse CommScope (Nasdaq: COMM). De aanschafprijs ligt rondde USD 7,4 miljard in contanten, ofwel USD 31,75 per aandeel ARRS. Om te helpen met de financiering heeft de Amerikaanse Carlyle Group voor USD 1 miljard een minderheidsbelang in CommScope genomen. De combinatie van deze 2 bedrijven zal naar verwachting resulteren in een jaarlijkse omzet van USD 12 miljard, aangevuld met een EBITDA van USD 2 miljard en een vrijekasstroom van USD 1 miljard. Het is nog even wachten of de aandeelhouders van ARRS en alle betreffende regelgevende instanties de overname goedkeuren.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht