Herstructureringen leveren Rexel een mooi FY18 op RSS Feed

26-02-2019

Het Franse Rexel SA (Parijs: RXL) publiceerde onlangs de cijfers voor het 4e kwartaal van 2018, alsmede de eindejaarscijfers. De kwartaalomzet bedroeg EUR 3,5 miljard en met EUR 13,4 miljard lag de jaaromzet +3,55% hoger YoY (year on year). Dit was te danken aan een stijgende omzet in alle regio's (Europa +1,7%, Noord-Amerika +6%, Azië +5%). En ook de feitelijke verdiensten noteerden in FY18 een flinke groei. De EBITDA mocht met EUR 608 miljoen een groei van 6% ten opzichte van FY17 bijschrijven, en de netto inkomsten noteerden met EUR 152 miljoen een stijging van maar liefst 45% YoY. De vrijekasstroom noteerde uiteindelijk EUR 357 miljoen, en met EUR 2 miljard daalde de schuldpositie licht met 0,5% YoY. Naar aanleiding van de solide cijfers zal het dividend met 2 cent worden verhoogd naar EUR 0,44.

Catastrophes en een buitensporige stijging van de grondstoffenprijzen daargelaten, verwacht het management voor FY19 een omzetstijging van 2% - 4%, en een stijging van de EBITDA tussen de 5% - 7%.

Rexel SA is een marktleidend distributeur van elektrische onderdelen- en producten voor professionele doeleinden. Het aanbod omvat alles voor verlichtingsdoeleinden (armaturen, gloeilampen, fittings, dimmers, schakelaars, etc.), allerhande kabels (bougie, coax, installatie, stuurstroom, etc.), kabeldraagsystemen, bewakings- en (brand)beveiligingssystemen, frequentieregelaars, schakelbakken, onderdelen voor windmolens, zonnepanelen, EV laadunits, en nog vele duizenden andere producten. Rexel wordt momenteel voor EUR 11,07 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht