Wereldwijd is Cash nog altijd King RSS Feed

26-02-2019

Volgens het G4S World Cash Report van het Britse G4S (Londen: GFS) is contant geld wereldwijd nog altijd met afstand het meest gebruikte betaalmiddel, en de hoeveelheid contant geld in omloop blijft groeien. In alle onderzochte landen binnen Afrika (behalve Mozambique) was sprake van een grote toename in ATM gebruik, met een stijging van 21% in Egypte, 16% in Zambia, en 13% in Zuid-Afrika. Contant geld zal binnen Afrika nog lange tijd een belangrijke rol vervullen. Het is overigens wel interessant op te merken dat naast contant geld 12% van de Afrikaanse volwassenen van mobile payments gebruik maakt. Dit ligt op alle andere continenten rond de 2%.

Andere bevindingen waren dat in Europa een kleine 80% van de point of sale transacties (afrekenen aan de kassa) nog altijd met contant geld wordt afgerekend. In de VS bedraagt dit 31%. In Azië wordt 75% van de online aankopen bij bezorging met contant geld afgeleverd, terwijl dit in Europa juist weer met een kaart gebeurt.

Voor het World Cash Report deed G4S tussen 2012 - 2016 onderzoek in 47 landen die 75% van de mondiale bevolking en 90% van het mondiale BNP omvatten.

G4S is ’s werelds grootste beveiligingsorganisatie. Het bedrijf levert wereldwijd een enorme variëteit aan diensten op het gebied van beveiliging/veiligheid waaronder mobiele bewaking, onderzoeksdiensten, surveillanceapparatuur, software, consultancy, crisis- management, geldtransportbeveiliging en 24h alarmdiensten. Het bedrijf is in 95 landen actief en telt inmiddels een kleine 600.000 werknemers die in FY2017 een omzet van GBP 7,4 miljard noteerden. G4S wordt momenteel op de beurs van Londen voor GBP 2,10 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht