Conduent publiceert eindejaarscijfers voor FY18 RSS Feed

20-02-2019

Het Amerikaanse Conduent, Inc. (NYSE: CNDT) publiceerde vandaag de cijfers voor het 4e kwartaal van boekjaar 2018, en zoals gebruikelijk de eindejaarscijfers. Het volle boekjaar FY18 werd uiteindelijk afgesloten met een omzet van USD 5,4 miljard, aangevuld met een EBITDA van USD 640 miljoen (+7% YoY). De netto verdiensten kwamen uit op USD 230 miljoen met een winst per aandeel van USD 1,05 (+23% YoY).

De kasstroom bedroeg in FY18 USD 283 miljoen, en het jaar werd uiteindelijk afgesloten met USD 756 miljoen aan contanten in het spaarpotje. De waarde van nieuwe contracten (TCV; Total Contract Value) bedroeg in FY18 USD 5,4 miljard (+26% YoY). Dit was vooral te danken het verlengen van bestaande lopende contracten. Al met al positieve berichten. Er werden gedurende FY18 diverse non-core activiteiten afgestoten, en volgens management is het 3-jarige herstructureringsproces beter dan verwacht verlopen.

Conduent is 's werelds grootste speler binnen het lucratieve segment van Business Proscess Outsourcing (BPO). Kort door de bocht kan je stellen dat het bedrijf is gespecialiseerd in het overnemen en uitvoeren van bedrijfsprocessen, zodat de klant zich op 'belangrijkere' activiteiten kan richten. Je moet hierbij denken aan het opzetten en bemannen van call centers, het uitvoeren van de facturering en boekhouding van een bedrijf, of het regelen van personeelszaken en de salarisadministratie. Maar Conduent kan ook worden ingezet voor een hele reeks transactiegedreven activiteiten, zoals het afhandelen van verzekeringsclaims, uitkeringen, digitale betalingen, of het beheren van tolsystemen en parkeerdiensten. Conduent is een grote speler binnen de gezondheidszorg met meer dan 2200 ziekenhuizen als klant, en met de aankoop van HSP wordt hun dienstenaanbod flink uitgebreid. Conduent wordt momenteel voor USD 14,91 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht