Triumph zet z'n uitverkoop door RSS Feed

06-02-2019

De Noord-Amerikaanse Triumph Group (NYSE: TGI) is al een tijdje bezig met diverse herstructureringen en het afstoten van non-core activiteiten. En deze uitverkoop ging de afgelopen 2 weken onverminderd door. Zo werd allereerst het Global 7500 program verkocht aan het Canadese Bombardier. De Global 7500 is een regionale jet van Bombardier, en Triumph was de afgelopen 5 jaar belast met de productie van de vleugels. Deze activiteiten en technologie zijn dus nu voor een nog onbekend bedrag naar Bombardier doorgezet. Het aandeel steeg maar liefst 26% toen dit nieuws bekend werd.

Vorige week maakte Triumph bekend dat z'n metallics machining operations worden verkocht aan NWI Holdings, een dochterbedrijf van TECT Aerospace en TECT Power. De TECT divisies richten zich op de fabricage van custom onderdelen voor vliegtuigmotoren en het feitelijke airframe. De gespecialiseerde fabricage divisie van Triumph is een welkome aanwinst. Het aandeel van Triumph steeg 4% na bekendmaking van de verkoop.

En als laatste werd Triumph Fabrications verkocht aan Arlington Capital Partners. Triumph Fabrications bestaat uit 4 afzonderlijke bedrijven die zich richten op lassen, anodiseren, coatings, en de productie van gespecialiseerde metaallegeringen.

Triumph Group is een collectief van 46 gespecialiseerde bedrijven die zich toeleggen op de ontwikkeling en fabricage van onderdelen voor de mondiale luchtvaartindustrie. Vleugels, flight controls, delen van de cabine, brandstofsystemen, en motoronderdelen, zijn slechts enkele voorbeelden in een vrijwel oneindig aanbod. Triumph ontwikkelt z’n producten zowel in opdracht van de zogeheten original equipment manufacturers (Boeing, Airbus, Grumman, Lockheed, etc) als burgerluchtvaartmaatschappijen en vrachtbedrijven (UPS, FedEx). Triumph wordt momenteel voor USD 19,81 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht