Kwartaalcijfers Oshkosh Corp. beter dan verwacht RSS Feed

31-01-2019

De Noord-Amerikaanse Oshkosh Corporation (NYSE: OSK) publiceerde gisteren de cijfers voor het 1e kwartaal van FY2019 (t/m 30/9), en zowel aandeelhouders als management kunnen dik tevreden zijn. Met USD 1,8 miljard steeg de omzet 13,7% YoY, en de netto inkomsten lagen met USD 109 miljoen een kleine 100%! hoger dan een jaar geleden. Als gevolg noteerde ook de winst per aandeel een verdubbeling van USD 0,74 in Q1 FY18 naar USD 1,51 over het afgelopen kwartaal.

Met name de divisies Access Equipment en Fire & Emergency deden goede zaken, en zagen hun omzet resp. met 32% en 29% stijgen. En ondanks een kleine dip binnen de Defense divisie haalde deze afdeling een nieuw contract met de Amerikaanse strijdkrachten binnen ter waarde van USD 1,7 miljard. Deze order betreft de levering van Joint Light Tactical Vehicles (JLTV).

De Oshkosh Corporation heeft zich in de afgelopen honderd jaar een marktleidende positie verworven binnen tal van specialty vehicle segmenten. #1 wereldwijd in de fabricage van hoogwerkers en telehandlers. #1 wereldwijd in de fabricage van zogeheten Tactical Wheeled Vehicles voor defensie doeleinden. #1 wereldwijd in de fabricage van luchthavensneeuwruimers. #1 binnen Noord-Amerika in de fabricage van brandweerwagens, vuilniswagens, cementmixers, mobiele cementfabrieken, en het ARFF (Aircraft Rescue & Firefighting) segment. Oshkosh wordt momenteel voor USD 74,62 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

 

JLTV van Oshkosh Corp.

300_screen_shot_2019_01_31_at_8_57_19_pm.png

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht