Schaeffler's Space Drive systeem TÜV en ISO gecertificeerd RSS Feed

26-12-2018

Volgens onderzoek van de Verenigde Naties zal tegen 2050 tweederde van de wereldbevolking in steden wonen en werken. Om binnen deze enorme 'woondichtheid' toch een soort mobiliteit aan mensen te bieden heeft het Duitse Schaeffler AG (Xextra: SHA) de Schaeffler Mover ontwikkeld. Dit wagentje zal volledig autonoom worden bestuurd dankzij het baanbrekende Space Drive (drive-by-wire) besturingssyteem van Schaeffler. Space Drive heeft er inmiddels 700 miljoen 'ongeluk vrije' kilometers op zitten, en is volgens allerhande ISO en TÜV normen gecertificeerd. 

De feitelijke aansturing en besturing zullen in de wielen worden verwerkt om de ruimte in de Mover optimaal te gebruiken. Omdat er in de cabine geen besturingssytemen te vinden zijn, kan de Mover relatief eenvoudig van elke gewenste cabine worden voorzien conform de activiteiten van de klant.

Schaeffler ontwikkelt en produceert onderdelen voor vliegwielen, koppelingsplaten, schakelbakken, stuurkolommen, aandrijfassen, wielophangingen, vliegtuigmotoren, windmolens, en vele andere industriële toepassingen. De kans is groot dat er in alles wat beweegt (industrieel) wel een Schaeffler onderdeel te vinden is. Het bedrijf werd in 1946 opgericht en is één van ’s werelds grootste familiebedrijven. Schaeffler wordt momenteel voor EUR 7,32 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

 

300_screen_shot_2018_12_26_at_9_25_03_pm.png

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht