BMW beloont Arkema's 'wonderbooninitiatief' RSS Feed

05-12-2018

De Franse chemiegigant Arkema (Parijs: AKE) werd onlangs in het milieuvriendelijke 'zonnetje' gezet door het Duitse BMW. De autofabrikant deelt ieder jaar prijzen uit aan diverse leveranciers die op het gebied van duurzaamheid en innovatie mooie dingen doen. Zo ontving Arkema dit jaar in de categorie Sustainability een eervolle vermelding plus beker voor hun project met Indiaase castor farmers (boeren die wonderbomen en -bonen telen). Arkema gebruikt derivaten van wonderbonen voor de fabricage van bioplastics, die vervolgens weer worden verwerkt in de productie van auto's zoals de BMW i3.

70% van 's werelds wonderbonen worden geteeld in de Gujarat provincie in India. In samenwerking met BASF en een lokaal chemiebedrijf biedt Arkema aan een kleine 3.000 boeren logistieke ondersteuning, training, gratis vuilverwerking, mest, etc. om de teelt van de wonderbonen te bevorderen. En dat lijkt letterlijk z'n vruchten af te werpen, want de oogst steeg in minder dan 2 jaar tijd met een kleine 60%. Dit soort projecten zijn zonder twijfel de toekomst, en BMW ziet graag dat bedrijven als Arkema en BASF hier erkenning voor krijgen.

Arkema SA is een voormalige divisie van de oliegigant Total SA, die in 2006 als zelfstandig bedrijf in de markt werd gezet. Het bedrijf heeft zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een grote speler binnen het specialty chemicals segment, en is zodoende onlosmakelijk verbonden aan talloze productieprocessen. Verf, sportartikelen, autobanden, plastics, cosmetica, veevoeder, batterijen, zonnepanelen, LED TV’s, vliegtuigonderdelen, en verdelgingsmiddelen zijn slechts een kleine greep uit een schier oneindige reeks toepassingen. Arkema wordt momenteel voor EUR 83,- per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht