CommScope wil Arris International kopen RSS Feed

04-12-2018

Het Noord-Amerikaanse CommScope (Nasdaq: COMM) liet onlangs weten dat het een overeenkomst heeft getekend voor de aankoop van Arris International (Nasdaq: ARRS) voor USD 7,4 miljard in contanten, ofwel USD 31,75 per aandeel ARRS. Om te helpen met de financiering heeft de Amerikaanse Carlyle Group voor USD 1 miljard een minderheidsbelang in CommScope genomen. De combinatie van deze 2 bedrijven zal naar verwachting resulteren in een jaarlijkse omzet van USD 12 miljard, aangevuld met een EBITDA van USD 2 miljard en een vrijekasstroom van USD 1 miljard. CommScope verwacht dat z'n afzetmarkt dankzij de aankoop zal verdubbelen. Nu nog even wachten of de aandeelhouders van ARRS en alle betreffende regelgevende instanties de overname goedkeuren.

Over de breedte is men van mening dat de deal voor beide bedrijven winstgevend zal zijn. Onlangs publiceerde CommScope de cijfers voor Q3, en die zagen er solide uit. Met een omzet van USD 1,15 miljard en netto inkomsten van USD 64 miljoen werden de cijfers van een jaar geleden licht verbeterd. Dus alles bij elkaar goed nieuws voor CommScope. En dat kan het bedrijf wel gebruiken, want het aandeel zit al een tijdje in een vrije val. 

CommScope is ’s werelds grootste leverancier van last mile bekabelings- en connectiviteitsoplossingen voor communicatienetwerken (wireless, breedband- en kabeltelevisie, en mobiele telefonie). Voorbeelden zijn koper- en glasvezelkabels, connectors, splitters, en aanverwante producten voor hoge bandbreedte datatransmissie voor binnen en buiten. Naast kabels voorziet COMM de mobiele providers van de benodigde distributed antenna systems (DAS; zendmasten) en macro cell sites (de masten met ‘witte trommels’) voor alle generaties mobiele dekking (2G, 3G, 4G, etc.) COMM wordt momenteel voor USD 18,01 per aandeel verhandeld.

Arris International is een baanbrekend bedrijf op het gebied van digitale TV, breedband data- transmissie, VOIP (voice over IP), en breedband/video gateway systemen, en werd de afgelopen jaren onderscheiden met maar liefst 20 Technical Emmy Awards. ARRS wordt momenteel voor USD 30,83 per aandeel.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht