Crown Holdings publiceert cijfers voor 3e kwartaal RSS Feed

29-11-2018

Het Noord-Amerikaanse Crown Holdings (NYSE: CCK) publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van FY2018, en die zagen er goed uit. Dit was voor een groot deel te danken aan de de recente aankoop van het Amerikaanse Signode (april 2018), een fabrikant van plastic & stalen verpakkingsbanden (straps) voor bevestiging aan pallets, beschermfolie, luchtzakken, hoekbeschermers, kartonnen dozen, etc. De kwartaalomzet bedroeg USD 3,2 miljard (USD 2,5 miljard Q3 FY17), met operationele inkomsten van USD 365 miljoen (USD 325 miljoen Q3FY17). De aangepaste winst per aandeel bedroeg USD 1,71 (USD 1,41 Q3FY17). 

De vraag naar drankblikjes steeg het afgelopen kwartaal wereldwijd met 3%, en over de eerste 9 maanden met 4%. Begin 3e kwartaal werd door CCK een nieuwe productielocatie in Birma in gebruik genomen, en in oktober ging de eerste 'productieband' van een nieuwe blikjesfabriek in Valencia van start. In december is de tweede 'band' gereed. En met oog op de groeiende vraag naar blik heeft Crown een derde 'band' toegevoegd aan hun productielocatie in Cambodja.

Crown Holdings is een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van verpakkingsmiddelen voor consumentenartikelen. Het bedrijf heeft zich in 120 jaar ontwikkeld tot een marktleidend fabrikant van stalen en aluminium blikken en spuitbussen, voor de opslag van drank, voedsel, industriële producten, schoonmaakmiddelen, en verzorgingsproducten. Naast de zogeheten container levert Crown ook alle benodigde oplossingen voor het afsluiten van blikken, spuitbussen, glazen potten en flessen. Crown wordt momenteel voor USD 49,05 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht