Sterk 3e kwartaal voor American Axle RSS Feed

07-11-2018

Het Noord-Amerikaanse American Axle (NYSE: AXL) publiceerde onlangs de cijfers voor het 3e kwartaal van 2018, en die zijn evenals het vorige kwartaal prima in orde. Met USD 1,82 miljard lag de omzet USD 100 miljoen hoger dan een jaar geleden, en na 9 maanden staat de teller voor 2018 op USD 5,58 miljard. Dat is een flinke stijging vergeleken met de USD 4,5 miljard van een jaar geleden. De netto kwartaalwinst bedroeg USD 64 miljoen, en dat is een lichte daling in vergelijking met USD 86 miljoen van een jaar geleden. Maar na 9 maanden bedraagt de winst nu USD 304 miljoen, en dat is een redelijke stijging t.o.v. de USD 230 miljoen een jaar geleden. De winst per aandeel bedraagt tot nu toe USD 2,63.

Niettegenstaande een dalende kwartaalwinst laat het management de full year omzetverwachting voor FY18 op USD 7,25 miljard staan. De EBITDA wordt iets naar beneden bijgesteld en zal naar verwachting 16,5% van de omzet bedragen. De vrijekasstroom zal rond de 4% van de totale omzet bedragen.

American Axle is een voortzetting van de voormalige Driveline & Metal Forging activiteiten van General Motors, en werd in 1999 als zelfstandig bedrijf aan de NYSE genoteerd. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling en fabricage van alle benodigde systemen en onderdelen die een voertuig nodig heeft om de energie van de motor (verbranding of elektrisch) over te brengen naar het wegdek. Het bedrijf wordt momenteel voor USD 12,35 per aandeel verhandeld.

Peter Havik

Door: Peter Havik | Beleggingsanalist
Algemeen, american axle, Beleggersnieuws, Peter Havik, SA

Deel dit bericht