Herstructurering Essentra RSS Feed

25-08-2016

Het Britse Essentra plc is een toonaangevend fabrikant van alle denkbare verpakkingsproducten gemaakt uit vezels, schuim, of plastic. Daarnaast is het bedrijf ’s werelds grootste zelfstandige/onafhankelijke fabrikant van (e)sigarettenfilters, en distributeur van een enorme hoeveelheid zogeheten essential components, zoals kabelbinders, stelvoeten, trolleywieltjes, flensbescherming, pluggen, plakband, foampads, verzegelingen, handgrepen, sloten, deurknoppen, trillingsdempers, etc.
Vandaag maakt het bedrijf bekend dat men de bedrijfsactiviteiten met betrekking tot schoonmaakdoekjes gaat verkopen aan een onderdeel van Madison Industries. Madison Industries is een private equity firma en betaalt voor de schoonmaakdoekjesactiviteiten £ 220 miljoen. Na een ontzettend turbulent jaar voert het Essentra een herstructurering door. Zo wordt ook de afdeling Porous Technologies van de hand gedaan. De Porous Tech afdeling ontwikkelt en fabriceert onderdelen/producten uit poreuze materialen (vezels, schuim, poreus plastic) voor diagnostische apparatuur, wondverzorging, printer cartridges, vochtige doekjes voor de hightech omgeving, luchtverversers, en vele andere zaken.
Ook dit onderdeel wordt verkocht aan Filtration Group, hetgeen deel uitmaakt van Madison Industries. Porous Technologies was afgelopen jaar goed voor een omzet £ 91,6 miljoen en een winst van £ 19 miljoen. Essentra ontvangt hiervoor een bedrag van £ 220 miljoen.

essentra

Door: Maurice Essers | Vermogensbeheerder
Algemeen, Bedrijfsupdates, essentra, filtration, madison, Maurice Essers, porous tech, SA

Deel dit bericht